hulpverlening bemoeit zich ongevraagd met de kinderen

Scholen moeten informatie geven over uw kinderen. Veel scholen doen dit niet en verschuilen zich achter hun eigen regels die niet van toepassing zijn. Heeft u ook deze ervaringen
Plaats reactie
bliep
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 102
Lid geworden op: 03 mei 2015, 11:27

hulpverlening bemoeit zich ongevraagd met de kinderen

Bericht door bliep »

Beste lotgenoten.

Mijn kinderen staan onder toezicht. De voogd is langdurig ziek. Er loopt een traject middels een ambulante hulpverlening om de communicatie tussen mij en mijn ex-vrouw te verbeteren. Er loopt nog een onderzoek van de Raad of een co-ouderschap met een 50/50 verdeling haalbaar is.

Echter kijkend naar de feiten word de werkelijke problematiek louter veroorzaakt door het niet na komen, of het niet na willen komen van afspraken waardoor er een discussie ontstaat. Deze discussie kan ik enkel uit de wereld helpen door mezelf weg te cijferen. Als ik mij vast houd aan de afspraken, wat de hulpverlening juist wil en daarmee de confrontatie op zoek, dan wordt er gerapporteerd dat ouders in strijd zijn. Er valt simpelweg niet aan te ontsnappen. Kennelijk is het mezelf weg cijferen de enigste manier om de kinderen te beschermen tegen het grillige gedrag van mijn ex-vouw en een Raad/BJZ die enkel in moeders belangen denkt en handelt.

Middels een onderzoek van een K&O arts is er een verdenking van ADHD bij mijn jongste kind. Mijn ex wil direct naar een kinderarts terwijl ik graag eerst in gesprek wil gaan met school om een duidelijke hulp/ondersteuningsvraag te formuleren, de neuzen dezelfde kant op krijgen en vanuit hier stappen gaan ondernemen. Ex kan zich hierin vinden en zal een afspraak maken met school. (prima stukje communicatie)

Nu wil de hulpverlening ineens ook aansluiten bij het gesprek met school. Ik wil dit absoluut niet omdat dit door de Raad gezien wordt dat wij een hulpverlening nodig hebben om te handelen vanuit het belang van de kinderen. Ik heb immers kennis gemaakt met hun denkwijze. Omdat de kinderen onder toezicht staan weet ik niet of ik dit mag weigeren. Het weigeren op zich zal ook niet goed vallen bij een Raad en voel me behoorlijk klem gezet.

Iemand tips?

Onmacht
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 114
Lid geworden op: 31 dec 2015, 00:59

Re: hulpverlening bemoeit zich ongevraagd met de kinderen

Bericht door Onmacht »

Echter kijkend naar de feiten word de werkelijke problematiek louter veroorzaakt door het niet na komen, of het niet na willen komen van afspraken waardoor er een discussie ontstaat. Deze discussie kan ik enkel uit de wereld helpen door mezelf weg te cijferen.
Zeer herkenbaar, lijkt mijn case wel. En wegcijferen wil je - uiteraard en zeer begrijpelijk - niet.
Middels een onderzoek van een K&O arts is er een verdenking van ADHD bij mijn jongste kind.
Een KNO arts is voor keel, neus en oren... Weet ik alles van... Het lef om het überhaupt te suggereren... Hij/zij gaat wat mij betreft boekje te buiten. Wat vind jij (en/of je ex) zélf van deze diagnose?
(prima stukje communicatie)
Omdat de kinderen onder toezicht staan weet ik niet of ik dit mag weigeren. Het weigeren op zich zal ook niet goed vallen bij een Raad en voel me behoorlijk klem gezet.
Aangezien jullie hierover in zekere zin overeenstemming hebben, is moeder wellicht ook te porren voor afwezigheid van instanties? Anders lijkt mij weigeren inderdaad niet handig TENZIJ je zeker weet dat jij en je ex hier in goed overleg uit gaan komen.

Thbafani
Zeer gewaardeerde schrijver
Zeer gewaardeerde schrijver
Berichten: 76
Lid geworden op: 12 dec 2014, 23:09

Re: hulpverlening bemoeit zich ongevraagd met de kinderen

Bericht door Thbafani »

Ook hier erg herkenbaar, behalve het stukje onder toezicht staan.

Het ongevraagd bemoeien met en met je rug tegen de muur staan voel ik nu ook maar al te goed.

Als vaders niet doet wat moeders wil dan is er stijd en geen goede communicatie....
Ook hier is het kind in kwestie gediagnoseerd met adhd.

Ik moet morgen in gesprek met de instantie die het onderzoek heeft geleid en met het verslag is gekomen.

Plaats reactie