RvdK onderzoek slecht (moeder 100% afgekeurd)

Welke problemen ondervindt u bij de beide instanties. Wordt er naar u geluisterd, wordt u serieus genomen of is het allemaal anders.
Plaats reactie
Talz
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 nov 2019, 12:20

RvdK onderzoek slecht (moeder 100% afgekeurd)

Bericht door Talz » 19 nov 2019, 12:46

Momenteel zit ik in een scheiding met een narcist die 100% afgekeurd is en wilt hoofdverblijfplaats en gezag alleen houden over mijn kinderen (ze heeft niks anders).

RvdK ziet niet in dat ik altijd de zorg over de kinderen heb gedaan. Ze vonden het verslag (jaar oud) van haar specialist voldoende... terwijl UWV aangeeft 100% afgekeurd en in het verslag staat dat ze niet alleen voor de kinderen kan zorgen, huishouding en boodschappen kan doen... Ze willen mij wel het gezag nu geven maar minder nachten (6 nachten naar 5 nachten). dit is niet het belang voor mijn kinderen en ik maak me nu erg veel zorgen over de toekomst als dit het besluit word bij de rechter.

Er loopt nu een traject via AKJ om dit te bespreken met een onafhankelijke klachtencommissie.

Waarom word bij UWV of levensverzekeraar een onafhankelijke medische specialist ingeschakeld die brede kennis heeft over een patiënt en bij RvdK niet?

Deze vechtscheiding loopt nu bijna 2 jaar, instantie zien wel de zorgen en ik heb via hun de kinderen meer uren gekregen door dagen te ruilen.

Hoe het traject loopt bij RvdK is gewoon discriminerend voor een vader. Ik ben altijd voor de kinderen geweest en kan onbeperkt ouderschap verlof nemen. Werk voorheen 36 uur en nu 32 uur.

Als je vrouw bent en 100% afgekeurd krijg je in dit land alles voor elkaar. Zelfs op de bank zitten met financiële ondersteuning die hoger zijn dan iemand werkt en altijd voor de kinderen geweest is.

Pellepom
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 9
Lid geworden op: 09 jun 2019, 12:12

Re: RvdK onderzoek slecht (moeder 100% afgekeurd)

Bericht door Pellepom » 20 nov 2019, 18:53

Beste Vader,

Je frustratie is herkenbaar. Je vogelvlucht zonder einde.
De moeder zit diep geworteld in ons juridische systeem.
Daar hebben veel vaders last van.

Dat de waarde van je vaderschap niet wordt meegenomen, komt mede door het perspectief van de Raad van de Kinderbescherming en jeugdzorg in het algemeen. Het is vreselijk, maar men gaat niet uit van het kind. Men wil naar een oplossing die voor de hand ligt en binnen het budget past.

Er is recent veel in het nieuws geweest hierover. En dat is goed nieuws: erkenning buiten deze site...

Ik heb wel 1 tip: de Raad wil weten of de OUDERS er zelfstandig uit KUNNEN komen. Dus jullie kunnen alleen samen winnen. Anders verlies je.

Talz
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 nov 2019, 12:20

Re: RvdK onderzoek slecht (moeder 100% afgekeurd)

Bericht door Talz » 22 nov 2019, 11:55

Helaas is dit niet mogelijk. Op het moment toen ik zei dat ik co-ouderschap wou was niks meer mogelijk om te bespreken... Alles gaat nu via de mail met een cc naar de instantie.

Ik vraag alleen 1 dag meer voor eerlijke verdeling. RvdK wilt co-ouderschap niet ondersteunen vanwege geen communicatie...

Plaats reactie