ex wil 200km verhuizen en geen ouderschapsplan opstellen

Bent u gescheiden na 1 maart 2009, geef hier u ervaringen weer over het ouderschapsplan.
Wat kan er allemaal mis gaan en waar men op moet letten bij het opstellen
vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

ex wil 200km verhuizen en geen ouderschapsplan opstellen

Bericht door vechtvader »

hallo mede vaders

ben blij om hier te lezen dat ik niet de enige vader ben die tegen de problemen aanloopt die een stugge ex met zich mee brengt. Ik zal maar bij het begin beginnen en met de tijd wat aanvullingen geven hoe het bij mij verloopt . vooraf, wij waren niet getrouwd hebben 2 kinderen en ik heb de kinderen erkend en hebben gezamelijk gezag.

Ik en mijn ex zijn zonder verdere ruzie uitelkaar gegaan . kinderen werden er buiten gehouden zodat zij er min mogelijk van merken . besloten om kinderen voor de helft bij mij en helft bij haar te laten dus co-ouderschap. kinderbijslag wilde zij .zij heeft toen via mijn digi d alles gewijzigd . maar ook waar ik later achter kwam aangevinkt dat het niet om een co-ouderschap ging. in eerste instantie heeft zij de kinderen bij zichzelf ingeschreven 11km verderop,
Mijn moeder heeft aangeboden het opvang verder te doen zodat dat gedeelte niet voor de kinderen ging veranderen , en dat zij een centraal punt hielden ook bleven de kinderen op school in bij mij in dorp.ook brengt mijn moeder de kinderen op haar dagen vaak naar school omdat zij toch bij mij sliepen. dus had ik de kinderen meer dan 50 procent.Omdat het huis van mij was ben ik er blijven wonen waardoor de kinderen ook hier in het dorp hun vrienden hebben ook van school. ben naar inloop middag geweest advocaat . (voor informatie). heb mn ex aangeboden om samen naar advocaat of mediator te gaan om ouderschapsplan op te stellen , dit wees zij kwaad af , ondanks dat ik aangaf het geheel te betalen. zij gaf aan dat haar vader alles ging regelen en ik achterbaks was..ik kwam al in september met een beginnende burnout te zitten die in november compleet werd . mijn moeder ving een half jaar de kinderen op ook op haar dagen , op den duur kwamen er moeilijkheden omdat zij zich aan afspraken niet ging houden inverband met halen en brengen van de kinderen . regelmatig te laat of zij kwam de kinderen soms om half 6 brengen omdat zij om 6 uur moest beginnen. dit kan niet .
Ook ik moet verjaardagen organiseren en kleding kopen en alles andere zoals fietsen omdat de kinderen ook bij mij verblijven.maar ik krijg geen toeslagen omdat zij weigerd om schriftelijk te erkennen dat wij een co-ouderschap hebben. Na de zomer heb ik aangegeven dat ik het ouderschapsplan wilde opstellen en heb weer aangegeven om samen naar een advocaat of mediator te gaan om het daar te regelen . om bepaalde afspraken op papier te krijgen .ook finanieel gezien omdat ik de kinderen 50 procent van de tijd heb , maar nergens iets terug krijg van de belastingdienst, zij wilde dit uit laten zoeken maar wilde niet met mij om tafel. half jaar later en heel wat beloftes later dat haar vader er mee bezig was, heb ik zelf een ouderschapsplan opgesteld waarin ik aangaf om 1 van de kinderen bij mij in te schrijven zodat ik ook kinderbijslag en kindsgebonden budget aan kon vragen zodat er een eerlijke financiele verdeling zou zijn omdat ik dezelfde kosten maak als zij, ook wil ik die ouderschapsplan om bepaalde afspraken vast te leggen . deze is immers sinds 2009 verplicht, ook al was je niet getrouwd.
Deze heeft zij van mij gekregen en aan haar vader ter controlle gegeven het opuderschapsplan kreeg ik na bijna 2 maanden terug gewijzigd . Met de gewijzigde versie was ik niet eens omdat er tegenstrijdige dingen instonden. Hierna met ex gesproken en zij wilde geen millimeter afwijken van ouderschapsplan van haar vader. Hierna geprobeerd om via instanties gesprek te regelen, maar die zagen er geen succes in. Als laatste redmiddel heb ik een mediator benaderd en vragen gesteld aan de svb .die gaven aan dat ik het zelf heb gewijzigt via mijn digi d , en dat bij de vraag heeft u een co ouderschap aan gevinkt is nee. als ik dit zelf had gedaan zou dat toch dom zijn.maar jah ik ben verantwoordelijk voor mijn
Digi D. Ook betaal ik nu zwemles a 80 euro in de maand voor 2 kinderen,omdat zij dit niet wil betalen.

Uiteindelijk is zij wel accoord gegaan om bij een mediator die ik had aangeschreven in gesprek te gaan. Hierbij heeft zij wel aangegeven niks te willen betalen aan dit gesprek
In dit gesprek heeft zij aangegeven bij de mediator dat wij al 2 jaar een co-ouderschap hebben.
Hiervan heeft de mediator een verslag geschreven waar dit ook in staat. ook heeft zij in dit gesprek aangegeven weer terug te willen verhuizen naar haar stad van oorsprong 200km vandaan. en dat zij de kinderen mee wil nemen . na dit gesprek wilde zij ook niet meer verder praten.
De mediator gaf aan dat ik beter een advocaat kon nemen , wat ik ook heb gedaan.
inmiddels heeft zij van mijn advocaat 2 brieven gekregen waarin ik aangeef het met de verhuizing niet eens te zijn en dat ik een kortgeding aanspan tegen de verhuizing en dat ik een ouderschapsplan wil opstellen. wij zijn inmiddels meer dan 2 jaar bezig. hoop dat het snel afgelopen is. liefste wil ik de moeder van mijn kinderen niet voor de rechter dagen , maar soms is dat de enige oplossing als je alles al hebt geprobeerd

nu is het afwachten wat er gaat gebeuren , snap gewoon niet dat je als vader overal achteraan moet en alles moet bewijzen ,terwijl moeders alles maar zo voorelkaar krijgen , alsof alle vaders automatisch eikels zijn.
Laatst gewijzigd door vechtvader op 24 okt 2018, 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Leermoment
Zeer deskundige schrijver
Zeer deskundige schrijver
Berichten: 280
Lid geworden op: 04 nov 2017, 09:35

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door Leermoment »

Wat balen dat het zo loopt. Zoals ik het verhaal lees, heb je echt je best gedaan. Wellicht is de gang naar de rechter echt onvermijdelijk. Zorg ervoor dat je een advocaat hebt die ervaring heeft met vechtscheidingen. Die van mij had dat niet en dat heb ik geweten. Suc6 ermee.

vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door vechtvader »

Inmiddels zijn er heel wat brieven heen en weer gestuurd . Van haar kant veel verwijten en word alles op mijn burn out gegooid . Ow ja ik en mijn familie hebben geestelijk problemen :shock: beweerd zij. Ik heb mijn advocaat opdracht gegeven om er geen moddergevecht van te maken .Omdat er anders geen einde aan komt .
Op dit moment word er bij de rechtbank een verbod op verhuizing aangevraagd. Ook heb ik nu van de SVB na een onderzoek waarin ik bewijs moest leveren dat ik financieel bijdraag aan de kosten van de kinderen bevestiging gekregen dat het om een gelijkwaardige ouderschap gaat . Ik heb bewijsstukken in form van foto's afschriften bonnetjes van de afgelopen 2 jaar opgestuurd. In totaal 56 bladzijden . Hun willen nog niet officieel alles bevestigen omdat zij de zaak willen afwachten . Hun hebben de betaling aan mijn ex nu wel stop gezet. Gelukkig heb ik het gesprek met de SVB opgenomen .En die ook doorgestuurd aan mijn advocaat.
Mijn advocaat is 20 gespecialiseerd in familie recht . Alleen krijg ik bijna nooit mail terug en duurt het allemaal vreselijk lang . Dus nog steeds afwachten

Leermoment
Zeer deskundige schrijver
Zeer deskundige schrijver
Berichten: 280
Lid geworden op: 04 nov 2017, 09:35

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door Leermoment »

Tja, mijn advocaat had ook de opdracht gekregen er geen moddergevecht van te maken. Nu, 3,5 jaar later, zou ik het nooit meer zo aanpakken. Hoewel mijn familie en mijn ex schoonfamilie volledig achter mij staan, ben ik er wel financieel helemaal aan onderdoor gegaan. Stik in de schulden, geen werk meer en slaap bij familie en vrienden. Alleen als de kid# bij mij zijn, logeren we bij mijn ouders. WW is te hoog voor sociale huur( kan ik ook niet betalen door de schulden maar afgezien daarvan ) en vrije sector zegt inkomen is goed maar je hebt schulden dus woonruimte is niet te krijgen. Over 1,5 jaar kom ik in de bijstand en dan kan ik pas woonruimte zoeken en procederen. Tot die tijdlang ik niks terwijl we beide 1,5 jaar na de scheiding schuldenvrij hadden kunnen zijn. Maw, stel je niet te aardig op. Weet wat jij wil en doe wat het beste is voor de kinderen. Eerlijkheid kent de rechter niet, daar weet ik ondertussen alles van en voor hoger beroep heb ik geen geld. Drie jaar procederen heeft mij iets meer dan € 30 000,-gekost en nog is 30% niet behandeld. Ex zegt een nieuwe zaak te starten maar ik neem geen advocaat meer.

Oh ja, mijn advocaat antwoorde ook niet snel of altijd. Hij had natuurlijk meer zaken en deed alles volgens deadline ivm drukte. Op zich wel begrijpelijk en kostentechnisch is dat ook niet verkeerd. Je gaat het nog heel zwaar krijgen. Suc6

Gebruikersavatar
Marta
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 mar 2018, 10:51
Locatie: Belgische Kempen

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door Marta »

wat betreft het gebruik van een advocaat, wil ik je adviseren om niet alles aan hem/haar over te laten.
Je moet zelf zoveel mogelijk uitdenken en met voorstellen komen. Een advocaat kan dan als het goed is wel zeggen wat juridisch het verstandigste is. Maar als je wacht op ideeën van een advocaat dan duurt het allemaal langer dan nodig is.
Ik ben na 1,5 jaar meer dan 10.000 euro kwijt aan advocaten en ben er weinig mee opgeschoten. Sommige dingen hadden sneller gekund achteraf gezien.
Wanneer het niet meer slechter kan gaan, kan het alleen nog maar beter gaan.

vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door vechtvader »

inderdaad Marta
Daarom heb ik ook alle wegen bewandeld die je moet bewandelen voordat je naar een advocaat stapt , zoals eerst proberen te praten svb aangeschreven en mediator.
Gelukkig weten de kinderen hier niks vanaf dat moeder met hun wil verhuizen . 2 weken terug was het al drama toen zij de kinderen kwam ophalen en dat de kinderen niet met mama mee willen. drame van de kinderen buiten ,huilen krijsen , zodat de hele buurt kon meegenieten inclusief hun vriendjes :( . Het is niet zo dat mijn kinderen niet gek zijn op hun mama, maar mijn kinderen voelen zich thuis bij mij , in hun ouderlijk huis met hun vriendjes en schoolkameraden, die hebben hun bij mama niet. Dus als hun 200km verderop moeten verhuizen wat zal dan wel niet zijn?.

Mijn voordeel is dat mijn advocaat bij de raad van rechtsbijstand dit alles heeft aangevraagd , en ik ook als alleenstaande vader ben geaccepteerd. Hierdoor moest ik maar een klein deel van de advocaat kosten betalen. de inkomen grens bij alleenstaande vader is tegen de 35000euro . ik heb dus gelukkig niet de financiele druk. lijkt mij vreselijk als dat er ook nog bij kwam.

Ben gewoon wel bang dat de rechter de zaak niet goed doorneemt ,en dat ze zomaar mag verhuizen , maar blijf vechten , laat dit niet gebeuren. Hoe kan een moeder haar kinderen dit aandoen. Als ik een rot papa was dan zou ik het begrijpen, maar mijn kinderen laten mij iets anders zien en ook de mensen die om mij heen staan geven iets anders aan. Snap ook dat zij terug wil naar waar zij oorspronkelijk weg komt. Maar dan is het toch alleen maar eigen belang? en niet belang van de kinderen . Die hebben toch het recht om groot te worden met papa en mama?.

Leermoment
Zeer deskundige schrijver
Zeer deskundige schrijver
Berichten: 280
Lid geworden op: 04 nov 2017, 09:35

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door Leermoment »

Ik heb begrepen dat het de bedoeling is dat bij een scheiding waarbij je meerdere zittingen hebt, je steeds dezelfde rechter krijgt en de casus dus goed kent. Helaas is mijn ervaring telkens een andere rechter te hebben die absoluut niet het hele dossier hebben doorgenomen.

Zorg dat heel duidelijk is waarom het beter is dat de kinderen niet verhuizen.
Voorkom dat de rechter afgeleid wordt door irrelevante bijzaken. ( deed mijn ex wel en mijn advocaat deed er weinig tegen.)

Suc6 ermee.

vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door vechtvader »

Hier een kleine update

SvB geeft toe dat het gaat om een gelijkwaardige ouderschap, maar wil geen uitspraak doen over deze zaak omdat ze als regel hebben dat moeder ook accoord moet gaan en moet toegeven dat het gaat om een co-ouderschap. hierop heb ik bezwaar gemaakt. deze is nog in behandeling. wel hebben hun mij nu het volledige dossier opgestuurd waarin ook alles staat wat mijn ex in telefoon gesprekken heeft beweerd dus gelogen, zoals dat er een gerechtelijke procedure loopt, dit heeft zij op 3 oktober 2017 in een gesprek met de svb beweerd, dit klopt echter niet omdat ik op 5 oktober 2017 de eerste afspraak met mijn advocaat had. ook heeft haar vader enkele keren naar de SVB gebeld.
Ook viel mij op dat mijn ex helemaal geen bewijsstukken moest inleveren , terwijl ik dat wel moest doen. Aan de telefoon heb ik ook aangegeven dat dus deze hele poppenkast niet nodig zou zijn geweest ,omdat hun toch niks voor mij kunnen doen. hun willen nu de uitspraak afwachten . maar ik krijg nog een persoonlijk gesprek bij de SVB om mij nader toe te kunnen lichten. Hun hebben ook toegegeven dat er veel verkeerd gegaan is.

Wat het verbod op verhuizing aangaat hoor ik deze week nog of de advocaat van mijn ex heeft gereageerd op de brieven van mijn advocaat. zo niet start zij de korteding procedure.

Veel van de redenen van haar verhuizing zijn niet meer van toepassing. zoals zij aangaf zou onze dochter aan een stoornis lijden en aan epelepsie en noem maar op , daarom moest zij verhuizen om voor mijn dochter rust te creeren en beter voor haar te kunnen zorgen . Veel onderzoeken gehad om dit te bewijzen.
Vorige week echter is het eindgesprek geweest van de psycholoog die aangaf dat er niks mis is met onze dochter, en dat het een blij en open kind is. Nou jah dit was voor mij geen verassing :D :P . ook bij de neuroloog was niks aan de hand.

Ik merk de laatste maand een groote verandering bij mijn ex in gedrag naar mij toe. Rustig geen ruzies en veel overleg naar mij toe :roll: . word er eigelijks beetje bang van . vertrouw haar niet.

Gebruikersavatar
mrniemand
Zeer gewaardeerde schrijver
Zeer gewaardeerde schrijver
Berichten: 89
Lid geworden op: 30 aug 2016, 11:50

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door mrniemand »

Kijk kijk kijk, positieve ontwikkelingen. Heel goed.

Wat de SVB betreft, fijn dat zij hun fout(en) hebben erkend. Benieuwd of zij samen met jou tot een duidelijke oplossing kunnen komen.
Ik denk dat het van belang is een officieel stuk/beschikking in bezit te hebben waarin staat dat er sprake is van een gelijkwaardig ouderschap en deze aan de SVB toesturen, dan kunnen zij er niet om heen.

Alss het gaat om de contra-indicatie van je dochter m.b.t. haar welzijn/gsteldheid, ofwel het tegenovergelstelde bewijs van hetgeen je ex beweert, mocht je die op papier of mail hebben of kunnen krijgen van de psycholoog en/of neuroloog dan deze zeker als productie gebruiken.
Het moet wel heel erg raar lopen dat de rechter instemt met de verhuizing van de kinderen...

In mijn geval had mijn ex van alles geprobeerd (uiteindelijk tevergeefs) een PGB aan te vragen vanwege allerlei 'aandoeningen' van onze dochter, ook stelde zij dat ze het eenhoofdig gezag had, terwijl dat niet zo was (mocht ze willen...).
Dit had ik weersproken en ondersteund met de verklaringen van de behandelende arts destijds, waarin stond dat mijn dochter een 'gewoon' gezond kind was en stukken waaruit bleek dat ik medegezaghebbende ouder was.
De RvdK stelde dat ik mijn ouderlijk gezag goed had toegepast en mijn ex kreeg een waarschuwing van haar zorgverlener (ook zij doen aan dossiervorming).

Als het gaat om het gedrag van je ex: ga af op je gevoel, m.a.w. vertrouw haar NIET.

Succes en vrg,
You never know how strong you are until being strong is the only choice you have...

vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door vechtvader »

mrniemand

Hoop het ook dat ik en de svb er samen uitkomen. Ik heb een verslag van de mediator over het gevoerde gesprek waarin wij samen aangeven sinds het verbreken van de relatie een co ouderschap hebben en dat dit goed verloopt.
De SVB doet hier echter niks mee omdat er geen handtekening onder staat. zolang moeder ontkent willen hun geen uitspraak doen , omdat dit een zaak van de rechter is . terwijl ik van de afgelopen 2 jaar bewijstukken heb verstuurd dat ik meer dan de helft financieel bijdraag aan de opvoeding van de kinderen. hierin merk ik weer dat vaders ondanks gezamelijk gezag , nog steeds worden achtergesteld . moeders word eerder geloofd dan de vader.

Wat mijn dochter aan gaat met betrekking op de psycholoog. heb ik een verslag gekregen over het gesprek en eind oordeel , deze is ook naar de huisarts verstuurd :D.
Het vreemde is dat mijn ex het nooit over onze zoon heeft :( . aldoor alleen over onze dochter. :roll:

Als ik het zo van uw kant hoor zijn er dus veel moeders die proberen over de kinderen hun rug van alles te proberen. :? kan er niet met mijn hoofd bij. Ooit worden kinderen groot en zullen hun vragen stellen . denken die moeders er niet over na. Ook als ik fouten heb gemaakt dan krijg ik het ooit te horen.

En inderdaad ik vertrouw haar niet, drie jaar liegen heeft zijn sporen achtergelaten.

Gebruikersavatar
mrniemand
Zeer gewaardeerde schrijver
Zeer gewaardeerde schrijver
Berichten: 89
Lid geworden op: 30 aug 2016, 11:50

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door mrniemand »

vechtvader schreef:
07 jun 2018, 09:25
Het vreemde is dat mijn ex het nooit over onze zoon heeft :( . aldoor alleen over onze dochter. :roll:
Slechts een theorie, ook n.a.v. van mijn eigen eravring met mijn dochter: wellicht heeft dit te maken met de (positieve) loyaliteitgevoelens van jullie dochter jegens jou, en dat haar moeder als vrouw zijnde dit voor haarzelf als 'gevaar' ziet en zelf er van bewust is dat met haar huidige gedrag zal resulteren dat in de toekomst haar dochter haar rug naar haar moeder zal toekeren.

Een 'gezonde' mede-ouder juicht dit juist toe dat kinderen zowel naar de vader evenals de moeder positieve loyaliteitgevoelens hebben en dit ook uiten. Maar dan heb je ook mede-ouders zoals onze hexen die een 'kronkel' in hun hoofd hebben (oorzaak ligt vaak van voor de relatie, in het verre verleden)...
You never know how strong you are until being strong is the only choice you have...

vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door vechtvader »

Korte update

Mijn advocaat wilde een kortgedingprocedure starten tegen de verhuizing. omdat mijn advocaat geen antwoord ontving van haar advocaat , gaf zij nog 1 kans aan de advocaat om te reageren . Hierop belde haar advocaat naar die van mij , en vertelde dood leuk dat mijn expartner niet meer voornemens was om te gaan verhuizen en dat het haar verraste dat ik zo ver wilde gaan omdat ik zou weten dat zij niet meer ging verhuizen . terwijl mijn ex nooit via haar advocaat of persoonlijk aan mij heeft laten weten dat ze niet meer van plan was om te verhuizen. Natuurlijk ben ik blij dat zij niet meer gaat verhuizen , maar deze strijd van een jaar was voor niks omdat mijn ex op elk moment weer kan gaan dreigen met een verhuizing , en dan begint het hele verhaal opnieuw. van de week heb ik een afspraak bij mijn advocaat om te kijken hoe wij dit verder gaan benaderen omdat er nog steeds geen ouderschapsplan ligt.

vandaag heb ik van de SVB uitslag gekregen dat ik niet in aanmerking kom voor kinderbijslag omdat er geen schriftelijk document is met onze handtekening er onder dat wij een gelijkwaardige ouderschap hebben . ondanks dat ik van de afgelopen 2 jaren allen handgeschreven week opdelingen en mediator gesprek waarin zij toegeeft dat wij een co ouderschap hebben en whats app geschiedenis en bonnetjes van de afgelopen 2 jaar dat ik bijdraag meer dan de helft aan de financieele onderhoud van onze kinderen. en ondanks dat de SVB heeft toegegeven dat er heel veel fouten zijn gemaakt en hun zien dat er sprake is van gelijkwaardige verdeling . wijzen ze mij af . Hoe eerlijk is de wereld nog? . Stel ik heb rode schoenen, en ik moet aan de SVB bewijzen dat die schoenen rood zijn , maar de SVB zegt dat de schoenen geel zijn .Ik sta in mijn gelijk dat de schoenen rood zijn omdat het een feit is maar toch sta ik machteloos omdat getuigen niet mee tellen bij het besluit of behandeling . Je bent uitgeleverd als vader aan besluiten van de overheid. Zit nu weer niks anders op om verder te vechten tot het einde. Weer een bezwaar , weer bewijzen en weer een traject in gaan van een jaar . Wie o wie weet nog meer wat ik kan gaan doen?

Het is een feit dat ik de kinderen 50 procent van de tijd heb en ook dat ik grootste gedeelte financieel betaal . maar toch wegen de bewijzen niet op tegen een domme handtekening :?

Veel kracht heb ik niet meer

Leermoment
Zeer deskundige schrijver
Zeer deskundige schrijver
Berichten: 280
Lid geworden op: 04 nov 2017, 09:35

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door Leermoment »

Pfff, om gek van te worden. Ik ben bang dat je alleen via de rechter co ouderschap kan vastleggen. In jouw geval lijkt het me niet zo moeilijk en zou je dat gewoon krijgen. Echter, zoals mijn eerste advocaat zei: De gerechterlijke wegen zijn ondoorgrondelijk. Suc6

vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

Re: ex wil geen ouderschapsplan opstellen co-ouderschap

Bericht door vechtvader »

Aanvulling ontwikkeling opstellen ouderschapsplan. en tweede afwijzing SVB

Op dit moment weer een afwijzing van de SVB. hun snappen het probleem en stuiten vaker op deze.
De SVB geeft nu ook schriftelijk toe dat het feitelijk gezien gaat om een
co-ouderschap, Dit kwam naar voren in de gesprekken met mij en mijn expartner en mijn opgestuurde bewijsstukken.
Maar omdat er nog steeds geen schriftelijke overeenkomst is , wijzen ze mijn aanvraag op kinderbijslag weer af. Weer excuses voor alle fouten die de SVB heeft gemaakt maar deze leiden niet tot een andere beslissing.

Ik ga nu een bezwaar indienen bij de rechtbank. Dit werd mij ook aangeraden door de medewerker van de SVB.

Van de behandelaar van de SVB heb ik begrepen dat hun vaker op dit probleem stuiten in zake van co-ouderschap.hun hebben op dit moment een project waarbij mijn dossier ook is toegevoegd. De wet die deze probelemen moet voorkomen is te zwart wit en geldt op zich alleen voor gescheiden ouders of ouders die een samenlevings contract hebben en gezamelijk gezag, en hierdoor verplicht zijn een ouderschapsplan op te stellen die word bekrachtigd door een uitspraak van een rechter.hierin word bij mijn wetens ook de omgangsregeling vastgelegd.
Echter is deze regel (artikel 18 van de Algemene Kinderbijslagwet, artikel 10 van het Besluit uitvoering kinderbijslag en de nummers SB1014 en SB1096 van de SVB Beleidsregels) helemaal niet van toepassing voor ouders die gewoon een relatie hebben gehad waaruit kinderen zijn ontstaan waarbij bijde ouders het gezamelijk gezag uitoevenen, Deze worden wel geacht een ouderschapsplan op te stellen , maar zet 1 ouder zijn hakken in het zand dan houd het op omdat deze ouderschapsplan niet af te dwingen is via de rechter. nu word 1 van de ouders alsnog gedwongen om via de rechter een omgangsregeling vast te laten leggen .
Daarom stel ik dat deze regel of wet bij de SVB te zwart wit is voor de ongehuwde ouders die in de grijs zone zwerven. waardoor de SVB vaak word geconfronteerd met deze problematiek als 1 van de ouders niet mee wil werken waardoor de andere ouder strand en hierdoor een jaren lange streid moet voeren om iets te bewijzen wat er feitelijk is.

Ik hoop dat ik hiermee de weg kan vrij maken voor de ouders die op het zelfde probleem stuiten met co-ouderscap.


De advocaat van mijn ex, heeft eindelijk na 8 weken en meerdere verzoeken gereageert op mijn voorstel om er alsnog uit te komen voor het opstellen van een ouderschapsplan. Hier moet mijn ex-partner nog steeds inhoudelijk op reageren.
Als zij dit niet doet ligt er al een verzoekschrift klaar voor de rechtbank . om een omgangregeling vast te laten leggen. Ben er klaar mee , 3 jaar verder en nog steeds niks op papier :roll: . Geef haar nog een week de tijd en dan gaat het verzoekschrift weg naar de rechtbank.

vechtvader
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 dec 2017, 13:17

Re: ex wil 200km verhuizen en geen ouderschapsplan opstellen

Bericht door vechtvader »

Een kleine update

mijn ex en ik hadden bijna een ouderschapsplan , toen zij 2 weken terug bedacht om stiekem te verhuizen . ik kreeg het 1 dag van te voren door mijn kinderen te horen. 42 km ver weg 40 minuten rijden. Mijn advocaat is er nu mee bezig. Vertrouw je ex nooit.
Zij heeft het overleg om nader te komen voor een ouderschapsplan gebruikt om tijd te rekken om haar verhuizing voor te bereiden.
Voor een tussendoor contact moet er nu 168km gereden worden , en kinderen moeten nu op haar dagen 42 km naar school gebracht worden en weer terug.
3 jaar hebben de kinderen geen ruzie mee gemaakt tussen papa en mama , nu krijgen ze alles mee . Er zijn nu alleen nog maar verliezers, vooral de kinderen zijn de verliezers tussen de strijd tussen papa en mama. :(

Twee weken terug heb ik van de belastingdienst te horen gekregen dat door mijn bewijs aan hun heb aangetoond dat er sprake is van co-ouderschap sowieso vanaf 2016. Hierdoor ben ik nu officieel co-ouder en heb ik recht op de incomstafhankelijke combinatie korting vanaf 2016. nu kan ik ook bij de rechtbank aantonen dat wij een co-ouderschap hebben Die de SVB en de Belastingdienst toegeven.

Plaats reactie