Moeder is ontzettend eigenwijs

Heb je vragen? Klik dan hier, want hier kan je al je vragen kwijt. Kijk ook bij de anderen die een vraag geplaatst hebben, misschien kun je iemand helpen met een antwoord
Benadeelde
Zeer gewaardeerde schrijver
Zeer gewaardeerde schrijver
Berichten: 79
Lid geworden op: 26 feb 2015, 13:51

Re: Moeder is ontzettend eigenwijs

Bericht door Benadeelde »

Hoi Epapa,

Ik kan je alleen een welgemeende raad geven die ook gehoor zal krijgen voor de rechtbank en dat is het volgende samen co-ouderschap, de ene week de kleine bij de moeder en de andere week de kleine bij de vader.

Eerst schrijf je over verdeling 4-3 omdat je dat het beste leek voor de kleine en nu wil je overgaan naar volledige zorg waarbij de moeder een omgangsregeling krijgt...... Is dit het beste voor jullie kind ?

Een rechter kijkt naar de welzijn van jullie kind en dat is opgroeien bij zowel vader als moeder. Met andere woorden het belang van het kind staat voorop.

Co ouderschap betekent dat je niet te ver uit elkaar kan gaan wonen ivm school e.d. Jullie zullen een oplossing moeten zoeken. Nogmaals jullie kind heeft recht op een vader en moeder. Het kind staat voorop en niet jullie. Mediation of advocaat maakt het verschil in mening alleen maar groter terwijl jullie samen voor jullie kind een oplossing moeten zoeken. Daar wordt vaak aan voorbij gegaan en men is voordat men het weet met eigen ik bezig, echter dat kan niet meer als er kinderen in het spel zijn.

Er zijn al genoeg vechtscheidingen, ga samen aan de tafel zitten en bedenk samen oplossingen. Zet emoties opzij, wees redelijk en billijk naar elkaar toe.

Indien jullie samen weigeren concessies naar elkaar te doen dan zal uiteindelijk de rechter uitspraak doen.

PS: Waarom neemt jouw ex het volgend weekend jullie kind mee ? Jij kan toch voor jullie kind zorgen, jouw ex moet leren delen en jij moet leren alleen te zorgen voor jullie kind. Neem aub de tijd en neem kleine stappen indien dit mogelijk is. Ga eventueel samen naar een andere woning kijken voor moeder en kind. Help elkaar, steun elkaar en geeft je ex de gelegenheid om aan de nieuwe situatie te wennen en laat elkaar beetje voor beetje los en bouw aan de andere kant de gedeelde zorg op.

Persoonlijk vind ik het nog te vroeg voor een ouderschapsplan en om deze middels het gerecht af te dwingen voorspelt niet veel goeds.

Nogmaals de rechter kijkt naar het belang van het kind !
witte woef
Zeer gewaardeerde schrijver
Zeer gewaardeerde schrijver
Berichten: 36
Lid geworden op: 13 feb 2015, 00:35

Re: Moeder is ontzettend eigenwijs

Bericht door witte woef »

Even voor de helderheid ze werkt niet en heeft een wajong.
Je krijgt tegenwoordig geen wajong omdat je geen blauwe ogen hebt en dus waarom zou ze kunnen werken? Wat geeft jou de specialistische kennis?

Waarom geen relatie therapie? Je wilt beiden niet zo verder, ga dan samen en ieder apart eraan werken, als je beiden het beste voor je kind wilt.

(Niet verkeerd bedoeld, maar als een spiegel)
Voiceless
Zeer deskundige schrijver
Zeer deskundige schrijver
Berichten: 251
Lid geworden op: 02 dec 2014, 20:50

Re: Moeder is ontzettend eigenwijs

Bericht door Voiceless »

Als jullie het probleem van de woonplaats niet samen op kunnen lossen, dan zal co-ouderschap ook niet toegewezen worden, zeker als je fulltime werkt. Het kind is twee, dan zal dat niet snel bij de moeder weggehaald worden. 20-30 km afstand is best veel als het kind uiteindelijk naar school moet.

Ga voor het co-ouderschap en doe wat de rest betreft veel water bij de wijn.
Plaats reactie