Advies gevraagd mediation

Heb je vragen? Klik dan hier, want hier kan je al je vragen kwijt. Kijk ook bij de anderen die een vraag geplaatst hebben, misschien kun je iemand helpen met een antwoord
succes
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 19
Lid geworden op: 11 jul 2016, 17:27

Re: Advies gevraagd mediation

Bericht door succes »

Het is was het is. Akkoord gaan met haar voorstel om dan beide maar een advocaat in armen te nemen en gelijk tot actie overgaan.

Als tip kan ik hiervoor Dhr Sardjoe uit Den Haag aanraden. Hij heeft mij ook fantastisch terzijde gestaan. Deze man is gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van vaders en werkt zeer efficiënt. Hij doet dit vanuit een oprechte passie om kinderen en ouders bij elkaar te brengen en niet voor het geld alleen. Ook als u niet in Den Haag of omgeving woont kan hij uw zaak behartigen.

Nogmaals, succes gewenst in deze zware tijden
ll2014
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 696
Lid geworden op: 08 sep 2014, 21:35

Re: Advies gevraagd mediation

Bericht door ll2014 »

succes schreef:Ik zou je aanraden om toch mee te gaan in haar voorstel om een advocaat als mediator in armen te nemen.
Dat kan dus niet, het is of een advocaat of een mediator.
Dat kan best dezelfde persoon zijn, maar in de rol van mediator is het dus geen advocaat en dan zou het gewoon een nieuwe mediator zijn.
succes
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 19
Lid geworden op: 11 jul 2016, 17:27

Re: Advies gevraagd mediation

Bericht door succes »

Hoi Zus, in dat geval zou ik je aanraden in haar wens mee te gaan en het met een nieuwe mediator een nieuwe kans te geven. Als je haar aangeeft dat je dat graag met haar wilt proberen dan is daar niks mis mee. Het geeft alleen maar aan dat je bereid bent er samen uit te komen en dat je meewerkend bent. (ook voor je juridische positie alleen maar versterkend)

In principe moet het je streven zijn een gang naar de rechter te vermijden zolang dat niet echt noodzakelijk is. Als daar een 2e mediator voor nodig is. Prima! Misschien heeft de moeder dat nodig. En als het mediation traject weer mislukt kun je altijd nog voor de gang naar de rechter kiezen. Dat hoeft ook niet perse een oorlogsverklaring te zijn trouwens. Soms komen mensen er onderling gewoon niet. Je zou dan met de moeder kunnen overleggen of het misschien voor jullie allebei niet handiger de kwestie aan een rechter voor te leggen om tot fijne oplossingen te komen.

Op de achtergrond zou je eventueel al wel een advocaat in armen nemen om juridisch ook van meet af aan de juiste stappen te blijven maken. Het voelt ook erg fijn als je die backup hebt weet ik uit ervaring.

Het is niet perse nodig of handig om dat aan de moeder te laten weten. Zie het (als ze erachter komt) als juridisch advies inwinnen omdat je zo graag wilt dat je het samen heel goed gaat doen als ouders en dat je het zo belangrijk vind dat je geen fouten gaat maken.

Zoals ik je al eerder vertelde heb ik zeer goede ervaringen met Sardjoe uit Den Haag. Hij wordt op dit forum ook vaker geprezen las ik. Een goede advocaat is niet een advocaat die niet alleen naar jou rechten kijkt maar is iemand die juist naar fijne oplossingen streeft ipv juridische vechtpartijen op te zoeken. Sardjoe is zo iemand.

Een eye opener voor mij was ook dat het in dit soort zaken niet gaat om waarheidsvinding of wie er gelijk heeft (volgens de wet) Het allerbelangrijkste is dat je als ouders samen kan werken ook al ben je het niet altijd met elkaar eens. Geven en nemen zeg maar en vaak ook incasseren als het (nog) niet gaat zoals je het zelf wilt of zoals de wet lijkt voor te schrijven.

Wat ook een tip is is dat je het hele (mediation) proces als verschillende (schaak) borden gaat benaderen. En op elk bord een goeie strategie vinden en stapjes voorwaarts probeert te creëren. Probeer er structuur in te krijgen en overzicht.

Je kunt dan denken aan:
-tot fijne(re) communicatie zien te komen als ouders
-aan ouderschapsplan werken
-financiële consequenties van scheiding regelen
-omgangsregeling schema maken en zorgen dat dat fijn verloopt
-persoonlijk contact met moeder en omgeving in beter vaarwater zien te krijgen
-juridische positie op de achtergrond met je advocaat strak zetten
-de band met de kinderen fijn houden
-je persoonlijke verdriet en relatiebreuk verwerken en zelf ook redelijk zijn

Het zijn zaken die je eigenlijk allemaal als apart onderdeel kunt benaderen. En dat is lastig want ze staan uiteindelijk ook allemaal met elkaar in verband. 1 vonkje is genoeg om alles weer in de brand te zetten en dat kan je voorkomen door het als losse onderdelen te benaderen.

Soms 3 dingen geven op het ene schaakbord en 1 ding terug krijgen op het andere schaakbord. Steed meer terrein zien te winnen is het devies. Uiteindelijk hopen dat de moeder ook de strijdbijl begraaft zodat er van alles mogelijk wordt.

Als het ene onderdeel stroef loopt hoeft dat het andere onderdeel niet perse negatief te beïnvloeden. Op die manier kun je samen ook beter uit de kramp zien te komen. Neem daar het voortouw in om dat zo met elkaar los per onderdeel te gaan bespreken en niet alles tegelijk of teveel in 1 gesprek. En geef het de tijd. In dat opzicht kun je zelf ook een soort mediator rol op je nemen zonder dat de moeder of mediator dat door heeft.

En dan is er vaak nog het roddelcircuit. Ik zou aanraden om alle gesprekken met omstanders in de familiere omgeving en vriendenkring zo veel mogelijk te beperken. Als de 1 via de ander hoort wat die heeft gezegd kan dat weer heel snel hele negatieve gevolgen krijgen.Trap zelf ook niet in die val als je eens wat negatiefs opvangt. Het roddelcircuit viert vaak hoogtij en brengt je meestal alleen maar ellende. Rust in de situatie krijgen is echt zeer bevorderlijk om tot oplossingen te komen. Wat een ander doet moeten zij weten maar jij kunt in elk geval wel doen wat in je macht ligt om die rust zoveel mogelijk te bevorderen.

Zus, je merkt wel aan mijn reacties dat ik het allemaal in een breed perspectief trek. Ik doe dit omdat het ook ingewikkelde kwesties zijn. Dit zijn geen zaken die je zomaar even 1 2 3 op kunt lossen. En dat hoeft ook niet want vader en moeder ben je voor je hele leven, als je dat nou wilt of niet :-)

Hopelijk heb je iets aan mijn tips.

Succes
Plaats reactie