ouders in beeld bij jeugdbescherming Accare

Heeft U de RvdK in de nek. Schrijf Uw ervaringen hier neer.
Plaats reactie
BetsLenie
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 132
Lid geworden op: 14 sep 2016, 16:14

ouders in beeld bij jeugdbescherming Accare

Bericht door BetsLenie »

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bfab578f/

In dit artikel in de Volkskrant staat een voorbeeld waar de jeugdbescherming Accare eindelijk door heeft dat de ouders het probleem kunnen zijn. Alhoewel dit geen echtscheiding betreft is di natuurlijk in veel gevallen van echtscheiding met alle problemen die leiden tot OTS en dergelijke wel vergelijkbaar. Ook bij een echtscheiding kan juist een oud trauma van de ouder of van beide leiden tot een vechtscheiding. Daar dient men echt eens serieus naar te kijken om veel tijd, geld en vooral ellende voor de kinderen te besparen.
Condat47
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 186
Lid geworden op: 17 feb 2014, 08:49

Re: ouders in beeld bij jeugdbescherming Accare

Bericht door Condat47 »

Mee eens, maar het is gemakkelijker om het kind allerlei trajecten te laten volgen (jaren lange ondersteuning psycholoog b.v.) dan te kijken naar het daadwerkelijke probleem wat vaak bij 1 van de ouders zit. Er wordt ook vaak ten onrechte gesproken over een vechtscheiding terwijl het vaak maar 1 van de ouders is die echt dwars ligt.
Ik hoor vaak dat ze schermen met de volgende zinnen: wij kunnen ouders niet dwingen naar zich zelf te kijken, onze trajecten zijn vrijwillig enz.
Plaats reactie