moeites

De topics/onderwerpen van vóór 31 december 2012 waar geen of sinds geruime tijd geen antwoord op is gegeven, zijn hier geplaatst.
Gesloten
Gebruikersavatar
sdwv
Administrator
Administrator
Berichten: 197
Lid geworden op: 11 aug 2006, 18:25

moeites

Bericht door sdwv »

Jean Geplaatst: 09 Jul 2006 10:38 am Onderwerp: moeites

--------------------------------------------------------------------------------
Ik ben afgelopen december na een redelijk normaal traject gescheiden door bemiddeling van een gezamenlijke advocaat. Ik heb 2 dochters (13 en 15 jr) en 1 zoon van 9 jaar. Tijdens het totstandkomen van het convenant ben ik (helaas) veel te gemakkelijk geweest met de bezoekregeling, stom maar waar. Ik krijg mijn zoon 1 weekenddag per 14 dagen te zien (als ik geluk heb). Daarbij, en dat staat niet in het convenant, haal ik hem op, en breng hem ook weer weg s'avonds. Mijn ex vertikt het om zelf ook maar 1 keer te rijden, omdat ze zegt dat ik verder weg ben gaan wonen. OP het moment dat mijn zoon zelf aangeeft dat hij wil blijven slapen, mag dit niet, want "afspraak is afspraak" wordt er gezegd, behalve als het haar uitkomt. In de zomervakantie "mag ik hem dus 1 1/2 week hier hebben", m.u.v. het weekend. Dit alles natuurlijk omdat dat beter is voor de kinderen. Verder krijg ik dus absoluut niet te horen (ondanks herhaaldelijk vragen aan haar) hoe het met de kinderen op school gaat, hoe het met hun gezondheid gaat enz enz.
-Kan een convenant weer worden opengebroken?
-Kan ik haar verplichten om ook mee te werken aan de bezoeken van de kinderen? Bijvoorbeeld brengen of ophalen?
-Is zij verplicht om mij te informeren over de school- en gezondheidssituatie van de kinderen?

Jean


pvs Geplaatst: 09 Jul 2006 11:15 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Hoi Jean,

Als jullie beide gezamelijk gezag hebben over de kinderen dan is je ex verplicht om met jouw de belangrijke beslissingen te nemen over de kinderen en ook om jouw op de hoogte te houden. Als ze dat niet doet, kan je natuurlijk ook gewoon met school contact opnemen en een gesprek aanvragen hoe het met je kinderen gaat. De school is verplicht om jouw hierin gehoor te geven want jij hebt als het goed is ook gewoon gezag over de kinderen. Hetzelfde geldt voor de huisarts. Het zijn jouw kinderen dus kan jij gewoon informeren hoe het gaat met de gezondheid. MAAR dit zou jouw ex gewoon door moeten geven.

Een convenant openbreken heeft weinig zin, wat veel makkelijker is om gewoon naar de rechtbank te stappen en een andere omgangsregeling proberen te krijgen. Normaal wordt bij de rechtbank ook vastgelegt bij de omgangsregeling wie ze haalt en brengt.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en ik zou je gewoon adviseren om eens informatie in te winnen bij een advocaat. Niet die gezamelijke advocaat maar een hele nieuwe en dan leg je gewoon uit wat je wil en dan krijg je wel te horen wat er allemaal mogelijk is.

Is het convenant ook bij de rechtbank bekrachtigd of is het alleen een afspraak tussen jullie beide? Want normaal moet een convenant ook door de rechter worden bekrachtigd en dan komt er een uitspraak in de scheiding met omgangsregelingen voor de kinderen.


Jean Geplaatst: 10 Jul 2006 05:38 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Helaas is het convenant bij de rechtbank bekrachtigd. Zoals zo vaak (hoor je achteraf) ga je ervan uit dat alles "wel goed" zal komen, en wil je zo snel mogelijk uit het scheidingstraject. Achteraf kan je jezelf wel de haren uit je hoofd trekken dat ik niet veel en veel meer voor me zelf (en ook voor de kids) ben opgekomen. Maar ja, gedane zaken nemen geen keer, alhoewel, misschien met deze tip wel. Ik zal eens info inwinnen bij een gespecialiseerde advocaat. Bedankt voor de reactie. Als je nog een tip hebt voor een avocaat die hiermee kan omgaan hoor ik het graag.

Jean


Sjaak Geplaatst: 10 Jul 2006 07:26 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Tip: Bel meerdere advocaten op, leg de situatie uit en ga meedere gesprekken aan met advocaten, eerste half uur is vaak gratis, maar een advocaat die een lekker gevoel geeft si zo belangrijk heb ik inmiddels ook ondervonden.
Ik heb ook mediation geprobeerd, maar raad dit iedereen af. Nu ik mijn eigen advocaat heb hoef ik opeens veel minder alimentatie te betalen blijkt uit de draagkracht berekening (scheelt ongveer 200 euro voor 2 kids)!
Gebruikersavatar
manfredegbers
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 18
Lid geworden op: 14 sep 2006, 11:23

Bericht door manfredegbers »

beste Jean
Tijdens de scheiding is het natuurlijk mooi dat je het met een gezamelijke advocaat af kunt. En ja als man denk je vaak te gemakkelijk, ach als het al samen kan dan komen die afspraken later ook wel goed. Het blijkt wel dat dat niet altijd zo is. Kijk je bent voor de wet gezaghebbende van het kind en hebt daarin evenveel recht op informatie dan de moeder. Ik heb bijvoorbeeld de arts gedrijgt met een kort geding zodra ik geen inzage kan krijgen in het dossier. In het belang van het kind heb je recht om te ween hoe het gaat. Je staat in je recht en dat moet je halen. Wat vindt jouw zoon hiervan. Als jouw zoon aangeeft bij jouw te willen slapen en dat gaat goed, zal er geen rechter zijn die het kind dat verbied. Andere tip is dat wanneer jouw ex-vrouw weigerd een keer te rijden dan kun je haar korten op de alimentatie. Jij maakt extra kosten in de verzorging en niet jouw vrouw. Het is raadzaam om een andere advocaat in de handen te nemen en op zeer korte termijn een kortgeding te starten. Laat je ex niet weten waar je mee bezig bent. Hou alles wel vast op schrift, komt altijd goed van pas. hou het hoofd koel en sterkte met jouw besluit.
groeten Manfred
Gesloten