partneralimentatie en herinrichtingskosten

Plaats hier alles wat met alimentatie te maken heeft.
Plaats reactie
flappie65
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 apr 2014, 18:02

partneralimentatie en herinrichtingskosten

Bericht door flappie65 »

Hallo,

Ik ben een vader van 3 kinderen en 10 jaar geleden gescheiden en na wat strubbelingen in het begin heb ik co-ouderschap en alles goed geregeld en daar ben ik heel blij mee en mijn kinderen ook!

6 jaar geleden ben ik een nieuwe relatie gestart met een vrouw met 2 kinderen en 5 jaar lang samengewoond. Het moment dat wij gingen samenwonen hebben is er een samenlevingscontract opgemaakt, en hierin staat omschreven dat ik verplicht ben haar herindelingskosten te betalen naar redelijkheid billijkheid en haar partneralimentatie, die bij samenwonen zou vervallen, ad 550 euro per maand zou overnemen.
In de volle overtuiging dat deze relatie zou lukken ben ik daarmee akkoord gegaan. Na jaren heftige ruzies door jaloezie en onzekerheid van haar kant heb ik na dat ze de laatste 2 jaar continu de confrontatie met mijn dochter opzocht en ze wilde dat mijn dochter niet meer zou komen besloten haar de keuze te geven om er daadwerkelijk iets aan te doen of ik zou de relatie beëindigen, het laatste was de uitkomst. Nu zit ik vast aan de partneralimentatie en herinrichtingskosten. Gezien de boosheid van haar en haar familie heb ik het in het begin proberen af te kopen maar dit is niet gelukt partneralimentatie loopt nu en voor de herinrichtingskosten wil ze 12.000 euro hebben. dit kan ik niet betalen. Ik ben zelfstandig ondernemer en mijn gemiddeld belastbaar inkomen ligt tussen de 30.000 en 35.000 euro. Zelf heeft ze ook een baan en haar inkomen is bruto 15.000 euro en zij ontvangt 710 euro aan kinderalimentatie van haar ex-man.
mijn vraag is: kan ik de hoogte van de partneralimentatie aanvechten (met redelijke kans van slagen) en waar kom ik uit met de herindelingskosten van haar nieuw te betrekken woning als zij bonnetjes die ik moet betalen gaat inleveren naar "billijkheid en redelijkheidheid" waar een groot grijs gebied in zit.
Ik weet niet of het op dit forum thuishoort maar kan er verder op het internet weinig over vinden en heb veel sympathie voor hetgeen hier gebeurd.

Groet
Casper
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 968
Lid geworden op: 14 dec 2009, 11:18

Re: partneralimentatie en herinrichtingskosten

Bericht door Casper »

Flappie, welkom! Ik denk dat het moeilijk wordt om e.e.a. aan te vechten. Laat je door een gespecialiseerde advocaat voorlichten. Enkele mogelijkheden: het samenlevingscontract geldt voor de periode van samenleven (de naam zegt het al). Voor de periode daarna is het van belang hoe precies de voorwaarden zijn opgesteld en geformuleerd. (Is het samenlevingscontract met behulp van een professionele mediator of andere expert opgesteld?) Je zou dan kunnen stellen dat de deze voorwaarden toen al niet aan de wettelijke eisen en/of redelijkheid voldeden en dat daarom het contract niet rechtsgeldig is. Is een lastige (en dure) weg en misschien niet de weg die je wilt gaan. Als er ook maar een kleine mogelijkheid is om een compromis op te stellen (evt. met een mediator of een bevriend persoon) dan is dat te verkiezen. Dat is voor haar uiteindelijk ook het beste.

PS zeker ook even op http://alimentatie.startpagina.nl/prikbord/ vragen
flappie65
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 apr 2014, 18:02

Re: partneralimentatie en herinrichtingskosten

Bericht door flappie65 »

Oké,

Dank je Casper voor de duidelijke uitleg, ik had al zo'n vermoeden.

groet Flappie
Plaats reactie