Pagina 1 van 1

rechtsbijstand

Geplaatst: 13 okt 2013, 19:52
door wally1971
Even een vraag over rechtsbijstand. Is er ook een verzekering die rechtsbijstand verleend bij conflicten met je ex-partner. Mijn ex heeft recht op rechtsbijstand en daar maakt zij ook dankbaar gebruik van. Het zijn hoofdzakelijk conflicten die te maken hebben met het nakomen van Co-ouderschap / vaststellingsovereenkomst. In het begin heb ik een advocaat genomen alleen kan dit niet meer betalen.

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 13 okt 2013, 20:57
door robje87
ik weet niet wat je verdiend per jaar maar mischien heb je recht op een advocaat van onvermogen?

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 13 okt 2013, 21:39
door wally1971
Mijn bruto jaar salaris EUR 48,000 pj. Het is niet de eerste keer dat ik een beroep moet doen op juridisch advies. Ook toen moest ik voor de 100% de kosten dragen.

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 14 okt 2013, 10:39
door The Driver
Tegenwoordig heet dat een : advocaat op toevoeging.

Je zal er inderdaad geen financiële toevoeging voor krijgen, dan zal je jaarsalaris toch echt maar de helft moeten zijn van wat die nu is en dan nog zal je voor elke zaak een eigenbijdrage van minimaal € 90.- moeten betalen.

Veel advocaten die op toevoeging werken, laten die eigen bijdrage echter vallen, omdat het anders geen werk oplevert. Om dat te compenseren laten ze werkzaamheden die veel tijd kosten, zoals overleg vergaderingen niet doorgaan.
Even snel 30 minuten voorafgaand aan de zitting een babbeltje en dat is het.
De meeste rechtsbijstandverzekeringen denken het familierecht ook niet, dus dat is ook geen oplossing. Ben je wel verzekerd, dan geldt het zeker niet voor lopende zaken.

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 14 okt 2013, 11:44
door Metje1965
Ik heb momenteel vanuit Aegon rechtsbijstand geregeld met SRK Zoetermeer. Dit allen voor zaken om de echtscheiding heen zoals de OTS en beëindiging OTS en nu voor de gezagwijziging. Let wel op meeste verzekeringen accepteren geen zaken welke al spelen bij het afsluiten van de verzekering.

Ex heeft wel toevoeging en dit terwijl ze illegaal samenwoont met een boekhouder, dus zeker ook boven de inkomensgrens.
Maar ja dat is Nederland!

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 14 okt 2013, 11:48
door JCC
Ik was overal voor verzekerd en betaalde best wel een behoorlijk bedrag per maand voor alles bij elkaar. Ik had ook een rechtsbijstandverzekering dus ik dacht destijds: ik ga eens even bellen om te kijken of ze iets voor mij kunnen doen.

Helaas, het familierecht valt buiten uw verzekering was het antwoord. Na wat doorvragen zei de telefoniste dat dit zulke langdurige procedures kunnen zijn dat deze over het algemeen niet gedekt worden door verzekeraars.

Het was al koud maar toen zakte de temperatuur nogmaals, zo alleen als dat je kan staan in ons welvaartslandje.

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 14 okt 2013, 11:55
door Metje1965
Ja bij mij ook de scheiding zelf was ook niet gedekt, en moest ik zelf ophoesten. Welvaart? is dat ook voor onze werkende nederlandse bevolking?

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 14 okt 2013, 13:28
door JCC
Ja, ik vind van wel.

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 24 mar 2018, 10:34
door Leermoment
Een topic uit 2013 :D Maar toch nog steeds relevant. Mijn ex heeft een vriendin die advocaat in familierecht is dus ik heb enorm veel pech. Daarom besloten ( na € 30 000,- advocaatkosten ) geen advocaat meer in de arm te nemen zit tot over mijn oren in de schulden en geen werk meer. Kan het gewoon niet betalen. Ik heb mijn ex verteld dat ik geen advocaat meer heb en ook niet meer ga inschakelen en na twee dreigmails over een nieuw te starten procedure is het opmerkelijk stil geworden. Misschien stilte voor de storm en anders zie ik het wel. Advocaat pas weer als ik in de bijstand zit en recht heb op een advocaat op toevoeging

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 16 mei 2018, 10:41
door Rnoel
@asadYs: begrijp je het zelf verder wel?

Ontopic: familierecht wordt (helaas) niet gedekt door rechtsbijstandsverzekeringen.
Mensen met een laag bruto inkomen krijgen de rechtsgang gesubsidieerd (toevoeging) en met een normaal bruto jaarsalaris van de topicstarter krijg je die niet.

Re: rechtsbijstand

Geplaatst: 18 mei 2018, 09:26
door mrniemand
@ AsadYz: Dit is een serieuze forum. Ik heb mijn vraagtekens bij jou gezet en je gemeld bij de forumbeheerder.