Help! Ten einde raad.

Heb je vragen? Klik dan hier, want hier kan je al je vragen kwijt. Kijk ook bij de anderen die een vraag geplaatst hebben, misschien kun je iemand helpen met een antwoord
Plaats reactie
pappi-p
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2019, 20:33

Help! Ten einde raad.

Bericht door pappi-p »

Lieve Vaders,

Na lang overwegen wil ik hierbij graag een melding maken op ons DV Forum vanwege het feit dat de moeder van mijn kind het contact met mijn dochter (voor de zoveelste keer) verbreekt. Ik ben het slachtoffer van het fenomeen ouderverstoting.

Mijn dochter is sinds september 2017 geëmigreerd naar de UK, met haar moeder en het contact via ouders verloopt slecht, eigenlijk is er geen contact. En het contact met mijn dochter is daarmee ook zeer beperkt. Zowel fysiek als communicatief. Ik zie haar maar zo'n 3 keer per jaar.

Dit laatste is sinds december 2018 verder verslechterd, sinds moeder mij heeft beschuldigd van seksueel misbruik. Deze heeft het contact per direct afgesneden, waarbij ik het recht van informatie, het gezag over onze dochter en een bepaalde omgangsregeling qua contact hebben beëindingd.

Van de beschuldiging is in de UK een melding gedaan bij de lokale politie, maar verder geen enkele zaak- of bewijsvoering. Ik heb geen enkel rapport gezien behalve dat ik geadviseerd werd haar niet te benaderen. Het is feitelijk onwaar, maar het hield me dusdanig bezig dat ik werd voorgehouden dat mijn dochter mij niet wilde spreken. Dit contact is weer hersteld na een twee maanden in onzekerheid. Echter afgelopen avond d.d. 1 april heb ik een mail gekregen dat de moeder heeft besloten het contact tussen vader en dochter voorgoed te beëindigen. In de afgelopen maanden heb ik instanties gebeld voor advies (Veilig Thuis, Raad van Kinderbescherming, Rechtstelefoon, advocatuur). Deze kunnen mij allemaal niet helpen, behalve dat ik dit juridisch moet oplossen. In de zomer van 2017 heb ik gevochten voor de stem van mijn dochter (die wilde allebei de ouders bij elkaar), dit mocht ook na Hoger Beroep niet baten aangezien zij alsnog naar Engeland zijn vertrokken.

Ik stel deze vraag dan ook omdat ikzelf het slachtoffer ben, maar ook mijn dochter van emotionele mishandeling.
Mogelijk kunnen jullie mij verder brengen vanwege het verschil in nationaal recht, maar de personenen om wie het draait zijn allen Nederlandse staatsburgers.

Kort de feiten op een rij:

1. Ik word valselijk beschuldigt van seksueel misbruik op mijn dochter.

2. Contact tussen ouder en kind, worden verstoord en stopgezet zonder aanwijsbare reden. Dit terwijl de behoefte bij het kind is om wél contact te leggen.

3. Mijn gezag als ouder wordt gepasseerd, ondermijnd en de moeder doet alsof dit verder geen toepassing heeft op het Engelse recht.

4. Er is na vertreek geen hernieuwd ouderschapsplan opgesteld en ik kan geen beroep doen op het recht van informatie.

Ik heb zo'n beetje het gevoel dat mijn ex-vrouw van mij afwil, onze dochter voor haar zelf wilt houden - maar dat niet het beste of de behoefte is voor onze dochter.
En er zal vast wel een steekje loszitten een Waarom achter zitten, maar die strijd is van mijn ex met zichzelf.
Ik vind het sowieso ongezond dat mijn dochter mij soms wel en soms nooit mag zien (zoals videobellen), zelfs als ik haar een eigen telefoon heb toegestuurd om het contact met mij, vriendin en familiie te bevorderen.

Ik doe eigenlijk een poging tot eerherstel, herstel van contact en ik ben teneinde raad.
Het gaat ook niet om de strijd wie gelijk heeft, want niemand wint hier.
Ik zoek naar een manier om hiermee om te gaan, een gangbare route zeg maar.

Kan iemand mij hierbij ondersteunen en verder helpen?
Alvast hartelijk dank voor het lezen en het medeleven.

Wees gegroet,

Pappi-P
Condat47
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 186
Lid geworden op: 17 feb 2014, 08:49

Re: Help! Ten einde raad.

Bericht door Condat47 »

Beste Pappi-P,

Hier in een zelfde situatie alleen is ex niet naar buitenland verhuist.

Eerste vraag: is er een beschikking van de rechtbank waarin jullie omgangsregeling is vastgelegd?
Zo ja, dan via een kort geding procedure afdwingen van de omgangsregeling eventueel met dwangsom laten opleggen door de rechter. Ga vooral op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die bekend is met dit soort zaken. Bijvoorbeeld Mieke Krol uit Rotterdam. Haar bureau weet precies wat je kan doen. En ja, dat kost helaas weer geld :twisted: . Ik lees in ieder geval dat je al een mooi bewijsstuk heb ter ondersteuning namelijk de mail waarin moeder de omgangsregeling zonder aanwijsbare rede heeft stop gezet.
Bij ons heeft moeder in oktober 2018 de omgangsregeling zonder goede rede stil gezet. Wij hebben direct een melding gedaan bij 'veilig thuis'. Veel meer dan een melding kan je inderdaad niet doen. Daarnaast hebben wij ook direct de gemeente (CJG) ingeschakeld. Ook heb ik tot 2 x toe een voorstel tot mediation aan moeder gedaan. Op dit alles heeft moeder negatief gereageerd waarop uiteindelijk ook de instanties iets moeten doen. Niet om de omgang weer terug op gang te brengen want hier schuilen de instanties zich achter het feit dat zij vinden dat dit juridisch is (vandaar mijn advies om een gespecialiseerde advocaat in de schakelen voor dit stuk) maar omdat de veiligheid van je kind in het geding is dit omdat een onbelast, voorspelbaar en regelmatig contact die de ontwikkeling van je kind bevordert er niet is. Hierop moet je dus gaan sturen. Het heeft ruim een half jaar geduurd voordat we veilig thuis zover hadden dat er actie ondernomen wordt. In je melding naar veilig thuis moet je dus laten vastleggen dat de veiligheid van je kind in gevaar komt omdat een onbelast, voorspelbaar en regelmatig contact die de ontwikkeling van je kind bevordert er niet is. Als ik jou was zou ik de mail van je ex even laten rusten en niet direct terug reageren. Reageer vooral niet op allerlei beschuldigingen maar stel feiten vast. Laat haar maar met bewijslast komen van seksueel misbruik. Jij weet voor je zelf of die er is, ja of te nee. Ga je inlezen en probeer een goed dossier aan te leggen enkel gebaseerd op feiten. Ik wens je heel veel succes want ook wij zijn er nog lang niet uit en hebben zoon inmiddels al ruim een half jaar niet gezien of gehoord.
Amstan
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 apr 2019, 15:15

Re: Help! Ten einde raad.

Bericht door Amstan »

Hallo Allemaal,

Zoals we allemaal hoopte, dachten we nooit om als vader je eigen te registreren bij een Stichting. Maar helaas is de werkelijkheid anders. Ik ben ook ten Einde raad... Voor de tweede keer vals beschuldigd door ex partner dat ik mijn dochtertje van 5 jaar seksueel misbruikt!! eerste valse misbruik melding door de moeder: ik had seksueel inwendig verricht bij mijn dochtertje. huis tijdelijk uit gezet, dochtertje werd medisch inwendig onderzocht in bij zijnde van de ouders. Moeten jullie nagaan. een meisje van 3 jaar die medisch inwendig werd onderzocht, lampje erbij en een foto toestel. na twee weken: geen enkele inwendige beschadiging in het geslachtsgedeelte. Maar vertelde Veiligthuis en de arts, er kan wel net iets boven haar schaamstreek worden gedaan wat je dan niet ziet! Door Veiligthuis en Wijeindhoven werd er geen vervolgonderzoek verricht. Ik eiste: haal dit stuk uit het dossier bij consultatie bureau. Want wat er niet is dan is er niks. Werd niet gedaan!

Tweede aangifte op 9 april 2019: aangifte door ex vriendin bij politiebureau Eindhoven. Ik werd gebeld door een politie agent: uw dochtertje van 5 jaar is speciaal verhoord op seksueel misbruikt. Wij willen u melden dat u niet strafrechtelijk wordt verhoord omdat de signalen niet goed genoeg zijn om u te vervolgen. Ik vroeg de agent: is er geen hoor en wederhoor? Nee dat is niet verplicht. Waarom ben ik niet op de hoogte gebracht, staat in het ouderschapsplan: nee dat zijn we niet verplicht.

zorgelijk uitspraken van mijn dochtertje van 5 jaar:

de vader had zijn dochtertje lichamelijk aangeraakt met voorwerpen.
Amelia wordt wakker met slijm spul op haar rugje
ik antwoordde: Als mijn dochtertje wakker wordt wil ze vaak gekleurde slijm (scheerschuim, Lensen vloeistof, glitters en lijm) maken. Het woord rugje: toen mijn dochtertje paar weekjes geleden ziek was, moest ik haar rugje wrijven. Dus een gecombineerde uitspraak.


Maar wij gaan dit wel doorzetten naar veiligthuis. op 9 april gesprekken gehad met 2 pers veiligthuis en 1 pers Wijeindhoven (zelfde pers als bij de eerste valse beschuldiging). Als heel de wereld alle aantijgingen las waar ik weer vals van wordt beschuldigd. Dan breekt de hel los (letterlijk).

Ik mag voorlopig weer mijn dochtertje niet zien! Allerlei aantijgingen gisteren besproken (gelukkig zat een kennis van mij bij dit gesprek, een communicatie deskundige). Ik moet wel heel eerlijk zijn (tot nu toe) er zat een dame van Veiligthuis bij dit gesprek die heel goed en sterk de situatie objectief beoordeelde, noties maakte.

Ik kan nog uren doorgaan van wat er allemaal is besproken. maar dat ga ik niemand hier aan doen.

Vervolg plan, onderzoek bij de basisschool en de BSO. Gelukkig heeft mijn dochtertje een heel goed schoolrapport, school weet dat beide ouders uit elkaar zijn, maar er zijn nooit signalen geconstateerd melde de schoolleiding en de BSO.

Mijn instinct: Ex heeft sinds dec 2018 een nieuwe vriend, ik weet nog steeds niet wie die man is. Alle genoemde scenario’s dat ex partner steeds schetste zit vol ongerijmdheden en inconsistenties. Ze blijft continue vasthouden aan haar eigen theorieën. Als je deze theorieën ieder woord moet geloven dan blijft ze er altijd een negatieve klank aan geven. Een trauma van het verleden die weer uit de kast wordt gehaald. Het is een terugkomende conversatie waar op een gegeven moment zeer kritisch moet worden onderzocht op betrouwbaarheid. Als volgt ga ik aangifte doen van smaad.

alle lotgenoten, ik wil heel graag jullie spreken, als jullie advies, raad, tips, aanbevolen advocaten weten in Eindhoven. laat me aub iets weten.

Groetjes.
Alexander2
Frequent schrijver
Frequent schrijver
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 aug 2017, 17:07

Re: Help! Ten einde raad.

Bericht door Alexander2 »

Het goede nieuws voor je is dat valse aangiftes vaak voorkomen. Ook justitie is hiermee bekend al zullen ze de aangifte wel serieus behandelen.

Ook ik heb meerdere keren te maken gehad met aangiftes gedaan door mijn ex vanwege misbruik van mijn dochter. Het positieve nieuws is dat het Landelijk Expertise Bureau Zedenzaken (LEBZ) in 95% van de gevallen het OM adviseert om de vervolging te staken als er sprake is van ruzie om de omgang. Zo ook in mijn geval.

In mijn geval is het zo duidelijk dat moeder mij wil verbannen uit het leven van mijn dochter dat werkelijk misbruik wel erg onwaarschijnlijk is. Volgens mij ziet de politie dit ook in. Mijn dochter is inmiddels jaar geleden verhoord maar ik heb daar geen terugkoppeling van.

Overigens heeft mijn dochter naar verluidt bizarre uitspraken gedaan die je wenkbrauwen doen fronsen. Omdat ik mijn dochter nooit iets misdaan heb weet ik dat een kind nare dingen kan zeggen over een ouder. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij ouderverstoting waarbij een kind de negativiteit van een van de ouders overneemt en de andere ouder gaat afstoten. Gelukkig weten de specialisten van de politie hier blijkbaar door heen te prikken.

Voor de hulpverlening is het een ander verhaal: zij zien uitspraken van kind vaak in een heel ander licht. Een hulpverlener schreef in een rapport dat mijn dochter zo’n gedetailleerd verhaal vertelde dat ze dit onmogelijk kon verzinnen. Het gebrek aan kennis bij de hulpverlening is dus zeer zorgwekkend. Ik heb daarom een paar keer een klacht geformuleerd richting speltherapeuten en gelijk gekregen bij een panel. Let dus goed op bewoordingen in hun rapportages en schrijf een klacht als ze niet de waarheid beschrijven.
Plaats reactie