Corona als reden om kind niet over te dragen

Heeft u een onderwerp waarover u denkt dat hierover gediscussieerd kan worden, dan kan dit hier.
Plaats reactie
Moon
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mar 2020, 08:14

Corona als reden om kind niet over te dragen

Bericht door Moon »

Wij zitten al 3 dagen in spanning of we vanmiddag wel of niet onze (stief) dochter meekrijgen. Angst voor corona, lockdown, wordt gebruikt als argument, om kind bij vader en stiefgezin weg te houden. We hebben aangegeven direct politie in te schakelen als moeder weigert. Hulpverlening was al aanwezig in gezin van moeder, en zeggen niets te kunnen betekenen. Meer vaders die hier nu tegen aan lopen?

TrotsePa
Zeer deskundige schrijver
Zeer deskundige schrijver
Berichten: 246
Lid geworden op: 11 dec 2010, 10:45

Re: Corona als reden om kind niet over te dragen

Bericht door TrotsePa »

Bij mijn ex is er al sprake van een lock down omdat ze zelf astmatisch is en haar vriend in de zorg werkt.Althans, dat is haar beredenering. Mijn zoontje mag van haar bijvoorbeeld ook niet meer naar buiten. Terwijl haar andere zoontje gewoon dagelijks in de supermarkt werkt.

Ik heb advies gevraagd bij het RIVM en die geeft aan dat het geen probleem is dat een kind naar de andere ouder kan. Mijn advocaat geeft aan niets te kunnen doen omdat de rechtbank alleen kritieke zaken in behandeling neemt. Met andere woorden. Het is even uitzingen... 😝

BetsLenie
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 126
Lid geworden op: 14 sep 2016, 16:14

Re: Corona als reden om kind niet over te dragen

Bericht door BetsLenie »

Hier ook zoiets. Beide kinderen thuis bij moeder alleen. Die ook slecht Nederlands spreekt en jongste niet kan helpen met huiswerk. Vadre biedt aan de jongste drie weken in huis te nemen en daarna om te ruilen. Hij kan volop helpen. Werkt nu thuis en is alleen. Maar nee hoor wordt geweigerd met een lijst van argumenten waarbij corona een ondergeschikte rol speelt en de andere argumenten een hoofdrol. Kind een leerachterstand op laten lopen vindt zij niet erg en jeugdbescherming vindt het ook het beste. Niet mee te communiceren met zo'n moeder. Tja dan kun je niets doen en moet je zelf op handen gaan zitten.

ll2014
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 663
Lid geworden op: 08 sep 2014, 21:35

Re: Corona als reden om kind niet over te dragen

Bericht door ll2014 »

Als je puur naar besmettingsrisico's kijkt, is het regelmatig wisselen van verblijfplaats wel een extra risico. Het niet wisselen van verblijfplaats is natuurlijk een optie, maar heeft ook duidelijke nadelen. Het blijft een lastige materie. Op een positief advies van RIVM zou ik trouwens niet al te veel vertrouwen. Aanvankelijk stelde RIVM ook dat iemand zonder klachten niet besmettelijk was, maar daar zijn ze nu toch ook wel van terug gekomen. Ook was er geen noodzaak om scholen te sluiten omdat kinderen er geen last van zouden hebben. We weten ondertussen allemaal dat scholen wel gesloten zijn...

BetsLenie
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 126
Lid geworden op: 14 sep 2016, 16:14

Re: Corona als reden om kind niet over te dragen

Bericht door BetsLenie »

Ze beginnen niet voor niets ook op radio en tv te roepen dat er dingen nu niet goed gaan in huis voor kinderen juist omdat ze niet naar school mogen. Juist nu op dit moment op de radio dat zelfs in gezinnen die zonder problemen leken kinderen en ouders makkelijk geïrriteerd raken en veel gedoe hebben. Wat als je dan een moeder hebt die licht ontvlambaar is in een gewone situatie. Je kunt bijna alleen maar hopen dat de kinderen goed terug kunnen reageren en dat het kind dat zich terug trekt zich ook echt kan terug trekken. De veilige school is er niet meer en de jeugdbescherming heeft zich ook teruggetrokken thuis en reageert amper nog omdat ze eerder al niet zagen wat er mis was en oen ook niets deden of konden doen. De kinderen zullen moeten overleven op hun eentje.
Oh ja en het zijn toch vooral jongere mensen die een virus overdragen op oudere mensen. Dat was altijd al zo met de griep ook en toen mocht dat gewoon. Kinderen gingen altijd naar mensen op bezoek met een verminderde weerstand. Mensen zijn verschillend en als ze ongezond leven met veel stress en ongezond eten is het immuunsysteem altijd zwaar belast en kunnen ook andere ziekten makkelijk toeslaan. Lees maar eens na op internet hoeveel kinderen inmiddels al jaren allerlei aandoeningen hebben door ongezonde leefomstandigheden. Daar hebben we nog amper iets aan gedaan en dan komt dit Sars-Cov-2 virus er nu bovenop.

Gebruikersavatar
mrniemand
Zeer gewaardeerde schrijver
Zeer gewaardeerde schrijver
Berichten: 93
Lid geworden op: 30 aug 2016, 11:50

Re: Corona als reden om kind niet over te dragen

Bericht door mrniemand »

Zie groep Omgangsregelingen.

Hierbij de link: https://www.dekinderombudsman.nl/nieuw ... van-corona

Daarin heeft het team van de Kinderombudsman een stappenplan geformuleerd.
Mijns inziens een prima onderbouwd en logisch stappenplan die je kunt gebruiken.

Stay safe.
You never know how strong you are until being strong is the only choice you have...

Plaats reactie