ARTIKEL 12 PROCEDURE WEGENS HET ONTTREKKEN AAN OUDERLIJK GEZAG ART 279 WVS

Plaats hier alles wat u met wetgeving te maken heeft.
Dit kunnen onderwerpen over de huidige wetgeving zijn of voorstellen voor nieuwe.
welwillend
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 jan 2022, 21:25

ARTIKEL 12 PROCEDURE WEGENS HET ONTTREKKEN AAN OUDERLIJK GEZAG ART 279 WVS

Bericht door welwillend »

Je hebt je kind erkent en het gezamenlijk gezag. Er is geen omgangsregeling, de omgang wordt stelselmatig gefrustreerd door jouw ex. Kortom; jouw kind wordt onttrokken aan ouderlijk gezag.
Dit tast jouw rechtvaardigheidsgevoel aan en eerlijk gezegd snap je er niets van.
Kun je je wenden tot de rechtbank door middel van een artikel 12 procedure, met de vraag of de rechtbank dan op zijn minst wel de wet (art. 279 wvs) wil naleven? Die wet stelt namelijk het onttrekken aan het ouderlijk gezag strafbaar en heeft het over gelijkwaardig ouderschap. De plicht en het recht van beide ouders om er voor het kind te zijn, ook al ben je van elkaar gescheiden.
Het kan en mag niet zo zijn dat 1 ouder, zonder mij bekende uitzondering altijd de vader en zonder enige contra-indicatie, wordt weggehouden uit het leven van een kind, simpelweg omdat de andere ouder (de moeder) dit wil.
Helaas wordt de moeder altijd gezien als de zorg-ouder en het systeem laat de zorg-ouder moeiteloos het kind onttrekken aan het ouderlijk gezag van de vader.
Alle instanties, waaronder de gemeente, kinderopvang, school, jeugdzorg en politie negeren deze wet.
Iedereen heeft zich te houden aan de wet, ook de zorg-ouder, de politie en de Raad van Kinderbescherming, Jeugdzorg en talloze instanties houden dit in stand en werken zelfs oudervervreemding en -verstoting in de hand omdat zij deze wet naast zich neerleggen.
In hoeverre is het mogelijk om als vader je ouderrol op te eisen door een beroep te doen op art. 279 wvs?
Dit wetsartikel wordt tot op heden vrijwel uitsluitend tegen de vader gebruikt vanwege het niet nakomen van de omgangsregeling.
Is het mogelijk een klacht in te dienen op grond van geestelijke kindermishandeling, het schenden van de wet (gelijkwaardig ouderschap als er geen contra-indicatie is) en de Internationale Rechten van het Kind? Kunnen de Nationale Ombudsman en de Kinderombudsman ook iets aan deze rechtsongelijkheid veranderen?
Wie helpt mee te strijden voor rechtsgelijkheid?
Plaats reactie