Omgang 1 jarige zoon geweigerd

De topics/onderwerpen van vóór 31 december 2012 waar geen of sinds geruime tijd geen antwoord op is gegeven, zijn hier geplaatst.
Gesloten
Gebruikersavatar
sdwv
Administrator
Administrator
Berichten: 197
Lid geworden op: 11 aug 2006, 18:25

Omgang 1 jarige zoon geweigerd

Bericht door sdwv »

DJ Geplaatst: 06 Jul 2005 10:35 am Onderwerp: Omgang 1 jarige zoon geweigerd

--------------------------------------------------------------------------------
Zoals zovelen heb ik nooit kunnen voorzien in een situatie terecht te komen die zou leiden tot het niet meer kunnen zien van mijn 1 jarige zoon. Ik zit er midden in en voel me een speelbal van juridische zaken en de grillen van mijn (ex)vrouw.

Ik ben nu vanaf 9 november verwikkeld in een vechtscheiding en het eind is nog niet in zicht.

Wel wordt mijn 1 jarige zoon nu gebruikt om me te breken en dat lukt nog aardig ook. Er worden verhalen verzonnen over bedreiging en zelfs valse aangiftes gedaan. Het blijft mijn woord tegenover het woord van mijn vrouw, maar voor de omgeving verlies je dat altijd.

Er zijn voorlopige voorzieningen uitgesproken door de rechter op 9 februari. De echtscheidings aanvraag, door haar advocaat ingediend, moest er binnen 4 weken liggen. Dat werd 5 weken dus wettelijk waren er geen voorlopige voorzieningen meer. Hierin stond een omgangsregeling van 1 dag per week. Omdat ik met hoge lasten van "ons" huis zit, waar ik niet meer mag wonen, verblijf ik sinds 9 november bij mijn ouders. Mijn zoon mag pas bij mij blijven slapen wanneer ik een eigen woning heb, maar zolang de scheiding niet rond is kom ik niet van mijn oude woning af.
Wanneer er dan toch een weekend wordt gegund, vaderdag, dan wordt dat 2 dagen van te voren weer terug gedraaid omdat het niet goed voelt???.

Tevens deelt mijn vrouw slechts mede dat ik mijn zoon bijvoorbeeld afgelopen weekend niet krijg te zien omdat zij een weekend weg gaat. Einde discussie en papa moet het maar pikken.

Nu is de boel weer zo hoog opgelopen dat ze me tot 19 augustus niet in contact wil laten komen met mijn zoon. Ze neemt een Time out. Ik ben gebroken, mede omdat mijn advocaat op vakantie is en ik dus niet weet hoe het met mijn zoon gaat, waar en met wie hij is en wanneer ik hem weer zal zien.

Kan dit zomaar????


Jw Geplaatst: 06 Jul 2005 01:52 pm Onderwerp: reactie

--------------------------------------------------------------------------------
hallo dj,

Ik zit met eenzelfde soort probleem. Ik mag hem ook niet zien wanneer het haar niet uitkomt. Ook ik weet niet wat ik moet doen. Ik weet wel dat wij de enige zijn die er op een gegeven moment onderdoor gaan. Maar je hebt zo weinig te zeggen als vader zijnde.

groeten jw


DJ Geplaatst: 06 Jul 2005 04:26 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Klopt JW. In mijn situatie wil mijn ex niet met mij geconfronteerd worden dus wordt mijn zoon als pressie middel gebruikt. Hierdoor functioneer ik bijna niet meer. Maar als man moet je niet zeuren. Je hebt er altijd zelf om gevraagd en een vrouw met kind wint het gewoon altijd. Bij de instanties, maar ook bij 75% van mijn "vrienden"kring.


sleepless Geplaatst: 07 Jul 2005 08:12 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Hey DJ......

Eerst ff een vraag! Heb jij ouderlijk gezag?(Oh ja, en wat voor advocaat heb je?)
Ik ga daar maar ff vanuit....Je vertelde dat de scheiding nog niet is uitgesproken.....(dat is enorm kl@te, want nu ben je dus tot die tijd daadwerkelijk "loslopend" wild) Je enige (relatieve)"kracht" ( in deze is/wordt de uitgesproken scheiding met de omgangsregeling, door de rechter!
(je praat over 1 dag.....die je gaat eisen!Waarom zo weinig dagen?)
Ik begrijp je gevoel. Je staat alleen. Hebt het gevoel dat niemand naar je luistert, je ex dreigt, je ziet je kind niet, etcetc. Maar je moet ervoor gaan vechten. Ik ken het allemaal en heb het allemaal meegemaakt (en maak het nog steeds mee al 3 jaar, zie mijn eigen verhaal.....). Het gevoel dat niemand/instanties helpt etcetc.....
Draai het om.....vecht!....laat zien dat je wilt gaan voor je kind....laat het die rechter zien maar belangrijker nog is je strijd! Laat het er niet bij zitten want DAAROM hebben die vrouwen meer macht.
De tendens de afgelopen jaren is dat rechters en instanties nu inzien dat kinderen niet zonder hun vaders kunnen.....Schrijf die instanties aan Jeugdzorg, GGD, schooldokters, vroedvrouwen, consultatieartsen etcetc.....Draai het om!!!!!Doe het eerlijk...schrijf jouw verhaal...ZET jJE EX ONDER DRUK. Laat het er niet bij zitten! Zoek een goede advocaat....tip/advies; eentje via de st.Dwaze vaders! Iemand met ervaring!En ga het net op, informeer jezelf!!!!!!Begrijp alle procedures en laat je niet afschrikken door wijze woorden van vrienden!Volg je hart!
Het werkt!Geloof me!Laat het er niet bij zitten
suc6....


DJ Geplaatst: 08 Jul 2005 09:58 am Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Mijn vrouw heeft mijn zoon toegewezen gekregen en ik heb 1 dag in overleg. We zijn de zaterdag overeen gekomen. Maar wanneer je maar kan veranderd ze deze dag. Of ze moet ineens een weekend weg, of zoals nu voelt ze zich verbaal bedreigd en neemt ze met medeweten van haar advocaat een time out. Die duurt gewoon 8 weken.....

Mijn advocaat is goed, daar twijfel ik niet aan, maar wel op vakantie. Ik kan onder politie begeleiding mijn zoon gaan halen morgen, maar dat levert weer zo veel spanningen op. Ik heb alle rechten, maar mijn advocaat, het buro voor rechtshulp en meer mensen melden me dat de rechter toch in haar voordeel beslist wanneer ik het onde dwang laat gebeuren. Een kort geding is ook een optie, maar door vakanties ed is dat geen doen nu. We zitten 19 augustus bij de rechter voor een volgende zitting en voor die tijd krijg ik geen kort geding van de grond. Alle rechten maar geen macht. En mijn zoontje die één dezer dagen zijn eerste stapjes gaat zetten heb ik nu bijna 13 dagen niet gezien. Dat is niet veel, maar wel wanneer het je onterecht wordt ontzegd.....


johan Geplaatst: 30 Aug 2005 07:00 am Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Had ook een hex die de omgangsregeling doodleuk naast zich neer legde. Uiteindelijk een kort geding gestart om een dwangsom te eisen. En gewonnen. Op straffe van een dwangsom moet ze de omgang na komen.

helaas blijft mijn hex vechten en heeft de volgende streken al weer geleverd...


chaymo Geplaatst: 14 Sep 2005 12:59 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Ik heb sinds kort deze site ontdekt en ik ben erg geschrokken van wat er allemaal gebeurd met gescheiden ouders en hun kinderen!!

Mijn broer ligt sinds mei in scheiding en hij heeft bij de eerste voorlopige voorziening zijn dochter van 3 jaar toegewezen gekregen omdat zijn ex met loze verwijten kwam over mishandeling en drugs gebruik, zonder het te onderbouwen met aangiftes en dergelijke echter heeft zijn ex hier geen gehoor aangegeven en ondangs dat mijn broer van de rechter toestemming had om politie en justitie in te schakelen als zij niet mee zou werken. Wat denk je als puntje bij paaltje komt doet niemand wat zelfs een aangifte van ontrekken aan ouderlijk gezag wilde zij niet opnemen uiteindelijk hebben zij dat met veel aandringen toch gedaan?"maar hij moest niet verwachten dat zij zijn ex hier op aan zouden spreken. In deze periode wist hij ook niet waar zijn ex met zijn dochter verbleef!!!

Na de eerst uitspraak heeft zij wijziging aangevraagd op grond van een aangifte die zij pas na de uitspraak had gedaan en zij heeft ook nog eens haar gelijk gehaald. Nu heeft zij het voorlopige gezag en mijn broer heeft de eerste 3 keer omgang onder toezicht en daarna mag zij 1 dag in de week bij hem komen!!

Ik snap niks meer van het nederlands rechtssysteem wanneer word er nou een in het belang van het kind gehandeld als ik zo alle verhalen hoor kan een moeder doen en laten wat zij wil en als een vader zijn kind niet terug brengt staat binnen de korste keren de politie voor de deur!!!

Gelukkig heeft mijn broer inmiddels zijn dochter gezien, maar wel op 9 september dit is 4 maanden later. Hoe kan een ouder zijn kind zo gebruiken om zijn of haar ex dwars te liggen.

Ik begrijp best dat er ouders zijn die door het lint gaan als rechter maar doet wat ze leuk vinden en (bijna) altijd alleen naar de moeder luisteren.


Ik wens iedereen sterkte hoe moelijk ook


Bewo Geplaatst: 21 Sep 2005 08:03 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Bekende verhalen.
Ik heb ondanks een ruime bezoekregeling al 8 maanden mijn kinderen niet meer gezien. Mijn oudste dochter van 12 al ruim een jaar niet meer gezien. Na de uitspraak in hoger beroep besloot zij niet meer te komen. Daar mijn ex medische specialist is moet zij mij allimentatie betalen. Dit frustreerd haar blijkbaar zo dat het haar gelukt is om alle kinderen weg te houden. Ze zegt dat de kinderen niet willen. Maar naar mijn idee hebben kinderen tussen 7 en 12 wat dit betreft niet zo veel te willen. Uit overlevingsdrang doen ze maar wat moeder en haar bijzondere vriendin willen. Ze moeten daar toch overeven. Ik dacht dat geduld en het inroepen van een therapeut zou helpen maar helaas. Ik maak me op voor een kort geding waarin ik de uitvoering van de bezoekregeling zal eisen. Maar met een dwangsom voor de moeder schiet ik weinig op daar ik omgang wil en niet een nog gefrustreerdere moeder. Desnoods met behulp van de politie. Daar is 1 probleempje dat haar nieuwe vriendin waar zij mee samenwoont een politie agente (met politiehond) is.
Ik ben van oordeel dat omgang met beide ouders zo belangrijk is voor de kinderen dat opgeven niet echt een optie is. De kunst is een lange adem en jezelf niet gek laten maken. Ik zal bij de komende rechtzaak ook eisen dat de kosten op mijn ex verhaald worden daar zij afwijkt van een rechterlijke uitspraak zonder zelf de rechter te verzoeken om een wijziging.

Een verplichte behandeling voor ouders die het belang ondergeschikt achten aan de belangen van kinderen lijkt me niet verkeerd. Bij ongegronde wijgering van omgang zou het gezag en hoofd verblijf naar de ouder moeten gaan welke wel bereid is het kontakt vorm te geven.

Heb wel eens gedacht aan pamfletten uit delen in de woon en werk omgeving van de moeder. Zo wordt dit onzichtbare mishandelen mogelijk wat zichtbaarder.


Marco/Monique Geplaatst: 22 Sep 2005 02:05 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Toch even reageren op Bewo. Heb je er niet eens aan gedacht om te stoppen met dit zinloze gevecht?

Wij zijn ook al 4 jaar aan het procederen om de kinderen normaal te kunnen zien maar de ex van mijn vriend doet er alles aan om ze niet te hoeven brengen. Zelfs met een goede omgangsregeling liggende die uitgesproken is door het hoger beroep april j.l. legt ze zo naast zich neer.

Natuurlijk proberen wij te vechten alleen het kost ook telkens verschrikkelijk veel geld, en laten we dat nou niet meer hebben.

Mijn partner is er ook zo moe van dat hij zijn eigen dochters niet eens mag zien en maakt zich op om zich erbij neer te leggen. Hij is van mening dat dit de kinderen verschrikkelijk schaadt, en dat zij daar gewoon later verantwoording over af moet leggen.

Wij hopen gewoon dat de meisjes komen als ze daar klaar voor zijn en dan staat de deur altijd voor ze open.

O ja, dat van die pamfletten is niet echt een goed plan, dan geef je je ex wederom gelegenheid om met een stok te slaan. Zij gaat dan gewoon aangifte tegen jou doen wegens laster.

Veel wijsheid toegewenst,
Marco en Monique


Bewo Geplaatst: 24 Sep 2005 06:10 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Dank voor de reactie Marco & Monique,


Ik ben dagelijks aan het worstelen met de vraag of het wijs is om er mee door te gaan.

De grote vraag is wat is nu werkelijk in het belang van de kinderen?

Uit onderzoek blijkt dat geen contact met beide ouders voor het kind in zijn verdere leven veel negatieve invloed heeft op het levensgeluk.

Natuurlijk is strijd voor alle partijen ook geen pretje.

Maar zonder strijd is de kans op kontakt vele jaren nihil.

Op zich zou ik naast de directe strijd gericht op de ex partner ook graag strijden voor het algemene belang van alle kinderen in deze situatie.

De rechterlijke macht zou blijkbaar nog meer doordrongen moeten worden van de noodzaak van meer rechten voor de kinderen en dus meer plichten voor de ouders.

Geen vage uitspraken met honderd ontsnappingsmogelijkheden maar eenduidige duidelijke regels en sanctie beleid wat er niet om liegt.

Wat het geld betreft zou de misbruiker van de wet, in conreto de ouder die een uitspraak aan zijn laars lapt en daarvoor niet naar de rechter gaat, de kosten die de tegenpartij moet maken dan volledig moeten vergoeden.
Er zou een fonds in het leven moeten worden geroepen om ouders het mogelijk te maken de belangen van hun kinderen te behartigen. Het is zeer bedenkelijk dat geld hierin een rol zou moeten spelen.


Natuurlijk is het niet verstandig om de ex een stok te geven om mee te slaan maar de waarheid mag toch gezegd worden. Wat is laster.
De laatste tijd worden steeds meer criminelen met naam en toenaam en foto gepubliceert. waarom niet deze kindermishandelende criminelen.

Als wij ouders het niet meer voor de kinderen opnemen, wie doet het dan wel?

De wet welke door Donner wordt voorgesteld ziet er op zich belovend uit.

Ik werk zelf bij Justitie met Ter beschikking gestelde patienten. De patienten die hun kinderen (onzichtbaar) mishandelen mogen van mij best verplicht behandeld worden.

Er zou eigelijk een soort multi-disciplinaire deskundig team moeten komen die de conflicten bekijken en een bindend advies aan de rechter (die ook maar een leek is) zouden moeten geven.

In mijn hogerberoep stelde de president ook bemiddeling voor maar toen mijn ex dat weigerde hield het op. Het moest niet mogelijk zijn om als ouder te weigeren om er samen uit te komen.

Het wordt tijd dat het kleinzielige, gefrustreerde, gekrengte, egoistische gedrag het (mis)handelen met kinderen bepaald.

groet,

BeWo


mindfield Geplaatst: 22 Okt 2005 11:32 am Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Ik heb mijn dochtertje na haar geboorte niet erkend !!!
Mijn inmiddels ex-vriendin had bij mij wel een zitten peilen
wanneer ik kinderen zou willen.
Omdat ik pas 23 ben vond ik het verstandig om eerst te
settelen.
Later bleek mijn ex-vriendin ineens zwanger te zijn als zijnde
een ongelukje. Ik vertrouwde haar volledig totdat ze drie
dagen later tegenover de verloskundige te kennen moest
geven dat ze al drie maanden van de pil af was.

Ik was niet kwaad maar wel verbaasd en wilde graag weten
wat erachter zat, vervolgens werd het hele verhaal door
haar moeder 180 graden verdraaid en die beweerde ineens
dat ik hier enkel mee kwam omdat ik onder mijn
verantwoordelijkheden uit wilde komen.

Daarna wilde mijn ex-vriendin en mijn ex-schoonouders dat
ik allerlei papieren ging ondertekenen. Zo wilde ze dat ik het
huis dat ik recentelijk had gekocht op beiden namen kwam te
staan etc.

Dit alles heeft mij alles zo geschokt dat ik niet meer durfde te
tekenen omdat ik het gevoel kreeg dat ze me in een val
probeerden te lokken.

Daar kwam ook nog eens bij dat mijn ex-schoonmoeder erop
stond dat mijn ex-vriendin met ons dochtertje bij hen zou blijven
wonen totdat mijn ex-vriendin was afgestudeerd.

Ik ben nog drie maanden van mijn werk naar het huis van mijn
ex-schoonouders gaan peddelen omdat ik mijn dochtertje graag
wilde zien, daarna maakte mn ex-vriendin het uit. Haar moeder
had zo op haar in zitten praten dat ze het niet meer zag zitten
om samen te gaan wonen etc.


Ik heb alles voor mijn dochter over maar als ik voor haar wil
vechten loop ik enkel maar tegen muren aan. Ik kan mn dochtertje
nog altijd aangeven maar mn advocaat heeft uitgelegd waarom
dit weinig uithaalt. Men gaat niet zomaar politie bij mijn ex langssturen
als ze weigerd om de omgangsregeling niet na te komen.

Daarbij doe ik het mijn kind niet aan om aan haar te gaan lopen
trekken. Dat mijn ex-vriendin op deze manier wraak op mij wil
nemen door haar eigen dochtertje haar enige vader te ontnemen
zegt meer over haar dan over mij..

Ik wil super graag vechten voor mijn dochtertje maar niet ten koste
van mijn dochtertje. Ik denk dat wij als grote groep dwaze vaders
samen meer kunnen bereiken. Als grote groep staan we sterk en we
zullen samen moeten strijden om vaders van nu en vaders in de
toekomst gelijke rechten te kunnen geven..
Gesloten